OPRET EN VARE MED VALGMULIGHEDER

Her får du en udførlig guide i, hvordan du opretter en vare med valgmuligheder i din webshop. Guiden vil gennemgå tekst, billede, valgmuligheder, lager og pris.

Hold musen over billedet for at se mere

Step 01: Åben “Tilføj ny”

Processen ved at oprette en vare med valgmuligheder kræver lige at man får tilføjet sine valgmuligheder. Princippet er det samme som at oprette en normal vare, bare med et ekstra step.

• 1:

Log ind med dit brugernavn og adgangskode, som står beskrevet i mailen fra din webdesigner

• 2:

Til venstre finder du menupunktet Varer. Vælg derefter “Tilføj ny”.

Note: Du kan også vælge at gå ind under “Alle varer”. Herinde er der tilsvarende en “Tilføj ny” knap øverst.

Step 02: Skriv en titel på varen

I dette step skal vi skrive en titel på varen.

• 3:

Tryk på feltet med overskriften, og tilføj navnet på den nye vare

Note: Nedenunder titlen bliver der autogeneret et direkte link til varen. Dette link kan du bruge, hvis du gerne vil dele varen på dine sociale medier.

Hold musen over billedet for at se mere

Step 03: Lang varebeskrivelse

Der ligger to beskrivelser på en vare – en kort og en lang. Når man opretter en vare, så er den første varebeskrivelse den lange. Den ligger under feltet hvor du skriver titlen på varen. Her kan du tilføje en uddybende beskrivelse af f.eks. varen.

Note: Hvis du ikke har særlig meget tekst til varen, så anbefaler vi at undlade at skrive i lang beskrivelse og kun bruge kort beskrivelse.

• 4:

Det største tekstfelt under overskrift og link er beregnet til den lange varebeskrivelse

• 5:

Skriv eventuelt en tekst her. Ofte er det specifikationer man skriver i den lange beskrivelse.

• 6:

Når tekten er skrevet skal du blot afslutte med Opdatere

Hold musen over billedet for at se mere

Step 04: Kort varebeskrivelse

Der ligger to beskrivelser på en vare – en kort og en lang. Under oprettelsen af varen, så kan du finde feltet med den korte varebeskrivelse nederst på siden. Her skal du tilføje en kort beskrivelse af varen.

Note: Hvis du ikke har særlig meget tekst til varen, så anbefaler vi at undlade at skrive i lang beskrivelse og kun bruge kort beskrivelse.

• 7:

Det lille tekstfelt til den korte varebeskrivelse ligger nederst på siden efter Yoast SEO og Varedata

• 8:

Behold evt nuværende tekst eller skriv en ny, som passer til produktet

• 9:

Skriv en ny tekst og afslut med Opdatere

Step 05: Ændre varetype

I dette step skal være ændre vare typen, så vi kan tilføje valgmuligheder til varen. Når du har gjort dette, så vil du måske lægge mærke til at feltet med pris forsvinder. Det er fordi prisen nu skal ligges ind på valgmuligheder i stedet.

• 10:

I menuen til høre for “Varedata” skal du vælge “Variabel vare

Step 06: Tilføj valgmuligheder (del 1)

Nu skal vi have tilføjet nogle valgmuligheder. Dette skal gøres over 2 steps. I første step opretter vi nogle egenskaber (f.eks. farver). I næste step skal vi skrive pris og eventuelt lager på de egenskaber.

• 11:

Tryk på “Egenskaber” menupunktet til venstre.

• 12:

Tryk på “Tilføj” knappen ud for “Tilpasset vareegenskab”

• 13:

Skriv teksten på din valgmulighed ud for “Navn“. (F.eks. Vælg Farve)

• 14:

Skriv dine valgmuligheder i feltet “Værdi(er)“. Det er vigtigt at du adskiller hver valgmulighed med tegnet ” | “.

• 15:

Sæt et flueben ved “Anvendt til varianter

• 16:

Tryk på knappen “Gem egenskaber

Hold musen over billedet for at se mere

Step 07: Tilføj valgmuligheder (del 2)

Du har nu oprettet valgmulighederne i systemet, nu skal vi have dem tilknyttet til selve varen. Derfor skal vi ind under “Varianter”. Her kan du ændre pris, lager m.m. på hver valgmulighed.

• 17:

Tryk på “Varianter” menupunktet til venstre.

• 18:

I dropdown menuen øverst skal du vælge “Opret varianter udfra alle egenskaber

Note: Der vil nu kommer 2 forskellige pop-op vinduer op, som du skal accepter.

Hold musen over billedet for at se mere

Step 08: Tilføj pris og eventuelt lager til valgmuligheden

I dette step skal du tilføje en pris til varen. Som en ekstra mulighed kan du også sætte en tilbudspris, som evt kan køre i en bestemt periode. På den måde kan du forudbestemme hvornår tilbuddet skal kører og stoppe. Hvis du gerne vil holde styr på din lagerbeholding på valgmuligheden, så notere du tilsvarende også hvor mange du har på lager.

• 19:

Skriv varens pris ud for Normalpris (DKK)

• 20:

Ønsker du en særlig tilbudspris, skal du tilføje den under Normalprisen ved Tilbudspris (DKK)

• 21:

Du kan tilføje en Tidsplanfor tilbuddet, hvor du kan vælge, de datoer tilbuddet skal løbe. Tryk på Tidsplan for at vælge disse

• Lager:

Hvis du vil have lager, så skal du klikke “Administrer lager” til med et flueben og derefter skrive dit antal i feltet under pris.

• Ekstra billede:

Det er muligt at sætte et unikt billede ind på valgmuligheden. Hvis du f.eks. gerne vil fremvise den sorte farvet t-shirt, når kunden klikker den sorte valgmulighed til.  Blot upload et billede her.

Step 08: Vælg kategori

I dette trin skal du vælge hvilken kategori varen tilhører. Det er muligt at vælge flere. Boksen med kategorierne ligger til højre på varesiden.  Se venligst vores guide til oprettelse af kategorier for mere info om dette emne.

• 16:

Klik af med et flueben kategorien produktet skal ligge under.

Hold musen over billedet for at se mere

Step 10: Tilføj billede

Til varen vil vi anbefale at uploade et billede i min. størrelsen 1000 x 1000px. På den måde vil dine vare fremstå klare og flotte. Zoom funktionen tilknyttet varen vil tilsvarende fungerer bedre, da den kan zoom mere ind.

• 17:

Tryk på det nuværende billede

• 18:

Tryk på “Upload filer” i den øverst menu som er kommet frem og vælg et billede du har på computer/telefon.

• 19:

Når billedet er uploadet til Medie mappen skal du markere det og trykke på “indsæt varebillede

• Ekstra:

Ønsker du flere billeder tilknyttet, så gentag processen som står ovenfor under “Varegalleri” som befinder sig under Varebillede

Step 11: Afslut med udgiv/opdater

Når du er færdig med varen, afslutter du ved at trykke på udgiv eller opdater i menuen til højre øverst på siden. Designet vil automatisk opdatere med dine nyeste ændringer.